Ένα διαφορετικό Πάσχα με φόντο το μεθυστικό πράσινο της Σκοπέλου (pics)

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email
skopelos

Εκεί όπου η φύση ανταμώνει το θείο δράμα

Άνοιξη, η εποχή που η φύση αναγεννάται. Και στις Σποράδες το πράσινο ξεκινά και πάλι να συναντήσει το μπλε της θάλασσας σε ένα μεθυστικό τοπίο. Ειδικά, στη Σκόπελο που φημίζεται για την πλούσια φύση της. Άλλωστε, τα κατάφυτα τοπία, τα σμαραγδένια νερά, η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και η διαφορετική ατμόσφαιρα του νησιού κεντρίζουν το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών, που επιθυμούν να αφεθούν στο πράσινο της φύσης.

Η Σκόπελος, όμως, φημίζεται και για τα διάσπαρτα εντυπωσιακά βυζαντινά μοναστήρια. Χαρακτηριστικό είναι το παλιό μοναστήρι της Ευαγγελιστρίας που ανακαινίστηκε το 1712 και φημίζεται για την πανοραμική θέα, ενώ φημισμένη είναι η εκκλησία του Αϊ Γιάννη στο Καστρί, που βρίσκεται σκαρφαλωμένη σε βράχο.

Κι εκεί, λοιπόν, στις κατάφυτες πλαγιές του νησιού, όπου ξεπροβάλλουν τα μοναστήρια, τις ημέρες του Πάσχα δημιουργείται μία κατανυκτική ατμόσφαιρα. Τη Μεγάλη Πέμπτη, οι νέοι της Γλώσσας φτιάχνουν έναν ξύλινο σταυρό, τον στολίζουν με βιολέτες και γυρίζουν στα στενά του χωριού, ψάλλοντας το «Χαίρε Πύλη».

Τη Μεγάλη Παρασκευή, σε όλες τις εκκλησίες του νησιού γίνεται η αναπαράσταση του σεισμού που περιγράφουν τα Ευαγγέλια ότι έγινε μετά τη Σταύρωση. Επίσης, οι τέσσερις Επιτάφιοι της Χώρας δημιουργούν με τα φανάρια και τα κεριά μια μυσταγωγική ατμόσφαιρα στα σοκάκια της. Επίσης, ανήμερα το Πάσχα στη Σκόπελο δεν ψήνουν αρνί, αλλά κυρίως κατσίκι.

πηγή
Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Δείτε πριν φύγετε

Κωνσταντίνος Μάμαλης: Το νέο του τραγούδι φέρει την υπογραφή των Παπαδόπουλου-Φιλίππου και προκαλεί… «Χαμό»!

Ο Κωνσταντίνος Μάμαλης συνεργάζεται και πάλι με το δίδυμο των επιτυχιών, σε ένα τραγούδι που αναμένεται να προκαλέσει πραγματικό… χαμό.  Μετά το τραγούδι «Χάρισμά σου»,