Η παραλία με τα ζεστά νερά, για βουτιές μέχρι και το Νοέμβριο (pics)

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email
ilia

Το καλοκαίρι τελειώνει, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σταματούν και οι βουτιές.

Τις περισσότερες χρονιές ο Σεπτέμβριος είναι κατά κύριο λόγο ζεστός, ενώ και ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος έχουν σχετικά καλό καιρό. Για αυτό και υπάρχουν αφενός οι φανατικοί εκδρομείς του Σεπτεμβρίου αλλά και όλοι όσοι σε κάθε Σαββατοκύριακο του φθινοπώρου βρίσκουν μια αφορμή για απόδραση προκειμένου να ξεκλέψουν λίγες στιγμές χαλάρωσης. Και γιατί όχι, να κάνουν και μια βουτιά.

Το πρόβλημα, όμως, που υπάρχει από το Σεπτέμβριο και μετά λέγεται «κρύα θάλασσα». Για όσους ονειρεύονται φθινοπωρινές βουτιές, υπάρχουν πάντως λύσεις.

Σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, υπάρχει μια παραλία με νερά ζεστά, τόσο ζεστά ώστε άνετα να μπορεί κανείς να κάνει τη βουτιά του το Νοέμβριο και ας μην είναι χειμερινός κολυμβητής.

Πρόκειται για την παραλία του χωριού Ήλια, στο Βόρειο Ευβοϊκό, το οποίο απέχει 98 χιλιόμετρα από τη Χαλκίδα, 22 χιλιόμετρα από τη Λίμνη Ευβοίας και 11 χιλιόμετρα από την Αιδηψό.

Τα Ιλια και η παραλία τους
Ζεστά νερά για βουτιές μέχρι το Νοέμβριο

Τα ζεστά νερά στη συγκεκριμένη παραλία οφείλονται σε μια ιαματική πηγή που υπάρχει στο χωριό. Η θερμοκρασία του νερού της πηγής ξεπερνά τους 60 βαθμούς. Το καυτό νερό χύνεται στη θάλασσα και έτσι δημιουργούνται αυτά τα υπέροχα ζεστά νερά.

Και μετά τις βουτιές, για καφέ στην πλατεία του χωριού!

Ιδανικός προορισμός για μονοήμερες εκδρομές
Τα Ηλια βρίσκονται μια απόσταση από την Αιδηψό
Το νερό της πηγής χύνεται στη θάλασσα και έτσι τα νερά είναι ζεστά και ιδανικά για φθινοπωρινές βουτιές
Ολα οφείλονται σε μια ιαματική πηγή!
πηγή

#Tags:

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Δείτε πριν φύγετε

The Voice : Γιάννης Γέροντας ξεσήκωσε την Έλενα Παπαρίζου αλλά πήγε στην ομάδα του Κώνσταντίνου Αργυρού

Το βράδυ του Σαββάτου προβλήθηκε μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΙ ακόμη ένα επεισόδιο του “The Voice”.Στην σκηνή του “The Voice” εμφανίστηκε ο ταλαντούχος τραγουδιστής Γιάννης Γέροντας , ο οποίος ερμήνευσε το