Τρίκαλα, γιατί καλοκαίρι στην Ελλάδα δεν είναι μόνο τα νησιά

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email
images_joomlart_article_5cd3404b81e1b1afeecd5ba49e2fa4df

Η πόλη των Τρικάλων είναι χτισμένη πάνω στην αρχαία πόλη Τρίκκα η Τρίκκη, και ονομάστηκε έτσι από τη νύμφη Τρίκκη. Είναι ο ιδανικός τουριστικός

προορισμός για ολιγοήμερες εξορμήσεις από την πρωτεύουσα καθότι είναι μόνο 329 χλμ μακριά από αυτήν.

Τα πεντακάθαρα νερά της, το Φρούριο της πόλης που κατασκευάστηκε από τον Ιουστινιανό πάνω στην αρχαία Ακρόπολη της Τρίκκης, όπως επίσης και ο Ληθαίος ποταμός που διασχίζει το κέντρο και χωρίζει την πόλη στα δύο, είναι τα τρία βασικά συστατικά που συνθέτουν τη μαγεία της πόλης, χαρίζοντας στους επισκέπτες της μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης.

Η πόλη χρωστάει σε μεγάλο βαθμό την ομορφιά της στα ιστορικά της μνημεία, την εξαιρετική ρυμοτομία, τις ευρύχωρες πλατείες, τα πάρκα και τους πεζόδρομούς της.

Οι επισκέπτες ξεκινάνε την περιήγησή τους από την παλιά αρχοντογειτονιά "Βαρούσι", κατεβαίνουν τα πλακόστρωτα στενάκια γνωστά ως "Τα στενά του Σακαφλιά" και φτάνουν στον Ληθαίο, όπου η βόλτα τους μπορεί να καταλήξει σε μια μαγευτική βαρκάδα, χάριν στις καινούργιες εγκαταστάσεις του ποταμού.

Οι πιο κοντινοί προορισμοί από την πόλη των Τρικάλων είναι η υπέροχη Ελάτη και το χιονοδρομικό κέντρο του Περτουλίου, και μια ανάσα μακριά τα Μετέωρα που εντυπωσιάζουν με τους επιβλητικούς και απόκρημνους βράχους με τα μοναστήρια στη κορυφή.

Για τους καλοκαιρινούς επισκέπτες της πόλης τα "Τσιτσάνεια", οι εκδηλώσεις για τη μνήμη του Βασίλη Τσιτσάνη, θα είναι η καλύτερη βραδινή διασκέδαση για μεγάλους και παιδιά.

Η αύξηση της χρήσης του διαδικτύου στη πόλη και η επίσημη ανακοίνωση της πόλης ως πρώτης ψηφιακής της Ελλάδας με τίτλο e-trikala δημιούργησε νέα δεδομένα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Από το 2004 και μετά έχουν ιδρυθεί δεκάδες τοπικές ιστοσελίδες ενημερωτικού και αθλητικού περιεχομένου "portal" καθώς και μπλογκς απ τις αρχές του 2008.

Ένας ιδανικός τουριστικός προορισμός για όλο τον χρόνο ,για κάθε ηλικία και κάθε τύπο ανθρώπου.


{jlex}folder:images/ontravel/trikala{/jlex}

Στηρίξτε μας με το like σας!!!

#Tags:

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Δείτε πριν φύγετε

Γιάννης Κωνσταντίνου: Δισκογραφικό ντεμπούτο με βιωματικό medley-unplugged που συγκινεί και Τουρατζίδη στο πλευρό του (βίντεο)

Ο Γιάννης Κωνσταντίνου, κάνει το ντεμπούτο του, στην ελληνική δισκογραφία, και από το πρώτο κιόλας άκουσμά του, προκαλεί, έντονα συναισθήματα, ενώ η φωνή του, οι