Ανακοινώθηκε νέο βιβλίο δια χειρός Τόλκιν

images_vivlio_tolkien
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email

Σύμφωνα με το Guardian μέσα στο Αύγουστο θα κυκλοφορήσει το «The Fall of Gondolin», το οποίο θα είναι το καινούριο βιβλίο του J. R. R. Tolkien, σε επιμέλεια του γιου του Christopher.

Η ιστορία που θα παρουσιάζει το βιβλίο θα εξελίσσεται στη μάχη του Morgoth με τον Ulmo των άρχοντα των υδάτων και πατέρα των Νάνων.

Ο Morgoth προσπαθεί να βρει και να καταστρέψει την κρυμμένη πόλη της Gondolin, ενώ ο Ulmo στέκεται με τα ξωτικά (τους Noldor) που κατοικούν εκεί. Ενώ η «μάχη» για την πόλη ξεκινάει, ο Tuor που είναι και ο βασικός πρωταγωνιστής, προσπαθεί να βρει την Gondolin υπό την καθοδήγηση του Ulmo για να βοηθήσει.

«Είναι μια περιπέτεια με έναν απρόθυμο ήρωα που όμως αποδεικνύεται πραγματικός ήρωας – είναι το πρότυπο για ό,τι έγραψε ο Tolkien μετά», είπε ο John Garth, συγγραφέας που ασχολείται με τον Tolkien. «Έχει έναν σκοτεινό κακό, την πρώτη μας συνάντηση με orcs και balrogs – είναι ο Tolkien ενώ ετοιμάζεται για ότι θα έκανε αργότερα».

Η ιστορία γράφτηκε από τον Tolkien το 1917 και θα περιέχει την μεγαλύτερα μάχη εκτός της τριλογίας του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, ενώ θα είναι και μία από τις ιστορίες που ανήκουν στις παλιές εποχές, όπως και τα βιβλία «Μπέρεν και Λούθιεν», που κυκλοφόρησε πέρυσι, αλλά και «Τα παιδιά του Χούριν» που είχαν κυκλοφορήσει το 2008.


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

#Tags:

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Το e-stage.gr προτείνει:
  1. «Δώρο Γενεθλίων» στην ταράτσα του θεάτρου Λαμπέτη

    Δευτέρα 1 Αυγούστου - Σάββατο 1 Οκτωβρίου
  2. Eros Ramazzotti «Πέντε Θέατρα για Δέκα Πρεμιέρες» στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

    Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

Δείτε πριν φύγετε